Een tripje door Colombia
Door: opreismetwerner
Blijf op de hoogte en volg Werner
09 April 2012 | Colombia, Bogota
Er zijn weer drie weken voorbij en ik heb weer een hoop mee gemaakt;
Ik zal beginnen met een voetbalactiviteit. In Bogota zijn twee teams die spelen in de eerste klasse, 'Millonarios' en 'Santa fe'. En nou spelen deze teams tegen elkaar!! De derby van het jaar. Tijdens de wedstrijd staan we in het vak van de Millonarios. Ze komen met 0-4 achter, maar toch wordt er uit volle borst gezongen en wordt het uiteindelijk 3-4. Een mooie wedstrijd voor mij!
Dan is het zaterdag 31-03-12. Het begin van de paasvakantie voor de Colombianen. Ik ga samen met Paula en Julian Andres op trip door Colombia.
Medellin: pop. 2.5 mil, 23 graden
We beginnen met een 8 uur durende reis naar het vrouwen paradijs 'Medellin'. Een grote stad met de naam 'de lentestad'. Hier is het namelijk altijd gemiddeld 23 graden. Het is een grote stad met niet veel speciale activiteiten. Alleen valt het me op dat het een enorm 'groene' stad is met overal veel begroeiing!
Cartagena: pop. 1 mil, 35 graden
We vervolgen onze reis met een 11 uur durende tocht naar het koloniale Cartagena aan de Caribische kust van Colombia.
Hier bezoeken we het 'oude gedeelte' met mooie kerken, gebouwen, pleinen en koloniale huizen.
S'middags gaan we het strand op en nemen we een lekkere duik in zee. Dat is genieten!!! Verder een biertje erbij en veel 'no gracias' tegen de verkopers op het strand.
Volcan de lodo el Totumo: 35 graden
Onderweg naar het volgende paradijs stoppen we eerst bij een kleine vulkaan. Dit is een vulkaan waar je in kan. Deze spuugt namelijk geen lava, maar modder. Hier genieten we van een lekker modderbadje. Zie de foto's!!
Parque Tayrona: 35 - 40 graden
We vervolgen onze reis naar een nationaal park genaamd 'Tayrona'. Dit is een gebied aan de Caribische kust met witte stranden, blauwe zee en veel palmbomen en groen. Werkelijk een paradijs. Hier genieten we van het warme weer, de koele zee en de beeldschone natuur.
We overnachten op een camping en het meest opvallende is het riviertje naast de camping; hier leven krokodillen, dus goed oppassen!!
Na een mooie week van veel verschillende indrukken is het tijd om terug te gaan. Na een fijne 16 uur durende reis waarin ik ook mijn rij ervaringen heb mogen tonen arriveren we in Bogota, waar ik me kan opmaken voor mijn volgende avontuur. Donderdag 12 april vlieg ik voor 3,5 maanden naar Ecuador. Hier ga ik op zoek naar een mooie kustbestemming waar ik ook mijn onderwijskunsten kan gaan tonen!!
Hier vertel ik de volgende keer weer meer over!!
Saludos, Werner
10 April 2012 - 08:14
Karel Koolen:
Dat ziet er daar geweldig mooi uit! Weet je wat voor weer het hier was met de Paasdagen??
Leuk om je reis zo te kunnen volgen,
groet,
karel -
10 April 2012 - 13:18
Roel Henderikx:
Man wat ben ik jaloers op je!!
Prachtige foto's!
Maak er nog het beste van en kijk je ogen uit. Ik wacht al weer op het volgende verhaal én de foto's. -
10 April 2012 - 20:46
Je Moeder:
lieve Werner,
Fijn je verhaal te lezen en ook de foto’s te zien van je trip naar Medellin en Cartagena. Wat een prachtig strand. Dat is genieten geweest.
Bel je snel!
xxx -
11 April 2012 - 18:10
WJ:
Heey Maat,
Mooi verhaal weer! Man o Man wat ben ik jaloers. Pictures zijn geweldig. Dat modderbad is wel heel apart, krijg je dan ook zo'n gladde huid? Had ik namelijk wel toen ik op de Antillen ook zoiets deed. Morgen staat je reis al weer naar Ecuador voor de boeg. Time flies man! Hier gaat alles goed, en zoals je waarschijnlijk hoort gaat het steevast vooruit met Heren 4. Zondag HOD, zal pittig worden. Afgelopen donderdag hadden we weer een priceless avondje Roffa met Tinus, Coop en Barry om vrijdag weer te pilzen bij de EHL. Eej vrind veel plezier en goede reis richting Ecuador en ik spreek je.
Hallee tabee, WJ -
12 April 2012 - 19:49
Gerard:
De temperatuur loopt daar mooi op , zie ik!!. In tegenstelling tot hier..snik..
Ik zou ook wel zo'n wedstrijd mee willen maken om de sfeer te proeven..
Geen geweld op tribunes in zo'n derby??
Het ziet er overal "goed' uit!! Ik dacht dat het armer zou zijn daar of..laat je alleen de mooie plekjes maar zien om ons jaloers te maken?/haha..Hey Werner, ik geniet weer volop mee.
Een fijne tijd in Ecuador gewenst.
groetjes
Gerard -
12 April 2012 - 22:21
Marco :
Het ziet er allemaal super mooi uit! Ook mooie foto's maat! Vooral die foto met als titel: "weer helemaal schoon"! Heb je dat vrouwke aan de linkerkant gezien! Prachtig, haha!
Veel plezier in Ecuador baas!
Groeten
Marco -
17 April 2012 - 18:52
Tiesmeister:
Hey dude! Zo te zien/lezen heb je het goed naar je zin! Mooi man. Je moet wel goed eten hè want ik zie dat je zwembroek zakt af:) We missen je wel met hockey en de pilseroni's maar we komen er wel:) Fred en Roel doen het uitstekend en Hugo begint zowaar te scoren! Helaas kwamen we te kort tegen HOD maar 4 overwinningen op rij zou ook wel wat veel van het goede zijn, haha. Geniet van alle vrijheid en de mooie momenten! Gr. Tiesmeister